این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
  • ثبت نام در همایش و ارسال مقاله
  • سامانه داوران
  • امروز : 12 تير ماه 1404
همایش علمی اخلاق امدادگری
Scientific conference on rescue ethics
ثبت نام / ورود
  • صفحه اصلی
  • درباره همایش
    • معرفی همایش
    • محورهای همایش
    • ساختار سازمانی همایش
    • تاریخ های مهم
    • گالري عکس
    • پوستر همایش
    • اعضای کمیته علمی
  • ثبت نام و ارسال مقاله
    • ثبت نام در سامانه کاربران
    • ورود به سامانه کاربران
    • هزینه های ثبت نام
    • راهنمای نگارش و ارسال مقاله
  • اطلاع رسانی
    • اخبار
    • فایل ها
    • پرسش هاي متداول
    • تابلوی اعلانات
  • پيوند ها
    • سایت های مفید
  • راه ارتباطی
    • تماس با ما
    • پیشنهادات
Bootstrap Touch Slider
Bootstrap Touch Slider
Bootstrap Touch Slider
Bootstrap Touch Slider
Bootstrap Touch Slider
Bootstrap Touch Slider
Bootstrap Touch Slider
Bootstrap Touch Slider
Bootstrap Touch Slider
Bootstrap Touch Slider
› ‹



پوستر همایش

اطلاعات بیشتر

اخبار

اطلاعات بیشتر
Relief Ethics

Scientific Conference on Relief Ethics

1402/06/28
نهمین پیش‌نشست همایش علمی اخلاق امدادگری

نشست‌ تخصصی در حوزه مدیریت بحران *به‌عنوان نهمین پیش‌نشست همایش علمی اخلاق امدادگری* توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی با همکاری حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر برگزار می‌گردد.

1402/06/28
انعکاس خبری همایش اخلاق امدادگری در روزنامه شهروند

به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر؛ همایش علمی اخلاق امدادگری برگزار می‌شود

1402/02/13
راهنمای نگارش و ارسال مقاله

دبیرخانه همایش، برای آسودگی خاطر نویسندگان و مواجهه نشدن آنان با عدم پذیرش مقاله به جهت رعایت نکردن اصول و فرمت بندی صحیح مقالات، قالب (تمپلیت) Word مقالات را در سایت همایش بارگزاری نموده است.

1401/11/17
کارگاه مقاله‌نویسی همایش اخلاق امدادگری

پژوهشکده اخلاق و معنویت به صورت رایگان برای دانشجویان و دانش‌آموختگان ارشد، دکتری و طلاب محترم، کارگاه آموزش مقاله‌نویسی برگزار می‌کند.

1401/11/08
تمدید مهلت ارسال چکیده و اصل مقالات

با توجه به استقبال گسترده اساتید، پژوهشگران، طلاب و دانشجویان گرامی سراسر کشور و درخواست‌های مکرر پژوهشگران گرامی نسبت به تمدید مهلت ارسال چکیده و اصل مقالات، بدینوسیله به اطلاع می‌رساند مهلت ارسال چکیده مقاله تا 29 اسفندماه 1401 و اصل مقالات تا اول 31 تیرماه 1402 تمدید گردید.

1401/11/06
هشتمین پیش‌نشست همایش علمی اخلاق امدادگری

هشتمین پیش نشست همایش علمی اخلاق امدادگری با عنوان «مراقبت‌های معنوی از آسیب‌دیدگان و امدادجویان»، روز سه شنبه 20 دی 1401 ساعت 15 الی 17 برگزار می شود.

1401/10/18
هفتمین پیش‌نشست همایش علمی اخلاق امدادگری

هفتمین پیش نشست همایش علمی اخلاق امدادگری با عنوان «ایمنی فرهنگی ـ اجتماعی جوانان امدادگر و داوطلب»، روز سه شنبه 20 دی 1401 ساعت 12:30 الی 14 برگزار می شود.

1401/10/17
ششمین پیش‌نشست همایش علمی اخلاق امدادگری

ششمین پیش نشست همایش علمی اخلاق امدادگری با عنوان «ارتقای انگیزه‌های اخلاقی امدادگران و داوطلبان»، روز شنبه 17 دی 1401 ساعت 10 الی 12 برگزار می شود.

1401/10/14
پنجمین پیش‌نشست همایش علمی اخلاق امدادگری

پنجمین پیش نشست همایش علمی اخلاق امدادگری با عنوان «نظام ارج‌گذاری خدمات داوطلبانه»، روز سه شنبه 13 دی 1401 ساعت 10 الی 12 برگزار می شود.

1401/10/12
چهارمین پیش‌نشست همایش علمی اخلاق امدادگری

چهارمین پیش نشست همایش علمی اخلاق امدادگری با عنوان «ملاحظات فرهنگی در عملیات امداد و نجات»، روز دوشنبه 12 دی 1401 ساعت 15 الی 16:30 برگزار می شود.

1401/10/11
گزارشی از پیش نشست سوم همایش + لینک صوت جلسه

پژوهشکده اخلاق و معنویت با همکاری جمعیت هلال احمر، روز یکشنبه 11 دی 1401، پیش‌نشست سوم از سلسله پیش‌نشست‌های همایش اخلاق امدادگری را با عنوان «ابعاد اخلاقی مدیریت بحران جامعه محور» برگزار کرد.

1401/10/08
سومین پیش‌نشست همایش علمی اخلاق امدادگری

سومین پیش نشست همایش علمی اخلاق امدادگری با عنوان «ابعاد اخلاقی مدیریت بحران جامعه محور»، روز یکشنبه 11 دی 1401 ساعت 15 الی 17 برگزار می شود.

1401/10/08
گزارشی از پیش نشست دوم همایش+ لینک صوت جلسه

پژوهشکده اخلاق و معنویت با همکاری جمعیت هلال احمر، روز پنجشنبه 8 دی 1401، پیش‌نشست دوم از سلسله پیش‌نشست‌های همایش اخلاق امدادگری را با عنوان «راه‌کارهای ارتقای اخلاق امدادگری» برگزار کرد.

1401/10/07
دومین پیش‌نشست همایش علمی اخلاق امدادگری

جمعیت هلال احمر با همکاری پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت ذیل همایش علمی اخلاق امدادگری، دومین پیش نشست خود را با عنوان «راه کارهای ارتقای اخلاق امدادگری»، روز پنج شنبه 8 دی 1401 برگزار می کند.

1401/10/07
توضیحات صوتی دبیر علمی همایش در مورد محورها

⬅️ حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن بوسلیکی «دبیر علمی این همایش و مدیر گروه تربیتِ پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» به تبیین تکمیلی محورهای همایش اخلاق امدادگری پرداخت. ◾️برای دریافت فایل‌های صوتی توضیحی هر کدام از محورها به کانال همایش به آدرس زیر مراجعه نمایید:

1401/10/06
گزارشی از پیش نشست اول همایش + لینک صوت جلسه

پژوهشکده اخلاق و معنویت با همکاری جمعیت هلال احمر، روز سه‌شنبه 6 دی 1401، پیش‌نشست اول از سلسله پیش‌نشست‌های همایش اخلاق امدادگری را با عنوان «عدالت در توزیع امکانات و خدمات امدادی» برگزار کرد.

1401/10/05
اولین پیش نشست همایش علمی اخلاق امدادگری

جمعیت هلال احمر با همکاری پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت ذیل همایش علمی اخلاق امدادگری، اولین پیش نشست علمی را با عنوان «عدالت در توزیع امکانات و خدمات امدادی» روز سه شنبه 6 دی 1401 برگزار می کند.

1401/10/05
کانال خبررسانی و پشتیبانی همایش اخلاق امدادگری

کانال «اطلاع رسانی از نشست‌ها و کرسی‌های ترویجی همایش اخلاق امدادگری» در ایتا راه‌اندازی شد.

1401/09/29
مراسم رونمایی از پوستر همایش علمی تخصصی اخلاق امدادگری با حضور نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر در این‌ جلسه که با مشارکت و حضور پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ‌برگزار شد، مسئولین برگزاری این همایش تخصصی به تشریح جزئیات اجرایی همایش و تبیین اهداف و محورهای برگزاری آن پرداختند.

1401/09/19

در آمدی بر همایش اخلاق امدادگری

اطلاعات بیشتر
حوادث طبیعی و غیرطبیعی واقعیتی اجتناب‌ناپذیر هستند. هر چند پیشرفت فناوری توانسته بخشی از این حوادث را پیش‌بینی کرده یا هزینه‌های آنها را کاهش دهد، ولی این فناوری‌ها به همه نقاط جهان نرسیده و هنوز هم زلزله‌ها سبب ویرانی خانه‌ها شده، سیل‌ها ویرانی به بار می‌آورند، آتش‌سوزی‌ها قبل از اطفاء خسارت زیادی به بار می‌آورند...

امدادرسانی سازمان‌یافته ضرورت جوامع امروزی است. نمی‌توان در امدادرسانی‌ها به کمک‌های پراکنده مردمی اکتفا کرد و باید مدیریت سازمان‌یافته صورت گیرد. جمعیت هلال احمر به عنوان شاخه‌ای از صلیب سرخ جهانی اصلی‌ترین متولی رسیدگی به حوادث و سوانح است.

فعالیت‌های امدادی همیشه با مسائل اخلاقی عجین هستند؛ چه در سطح سازمان و چه در میدان. بخش از مسائل و آسیب‌های اخلاقی ریشه‌های انگیزشی دارند و افراد با وجود شناخت وظیفه اخلاقی، به آن عمل نمی‌کنند ولی بخش قابل توجهی از این مسائل ناشی از ابهام در وظیفه اخلاقی است. به عبارت دیگر، افراد نمی‌دانند در این موقعیت خاص، چه کاری درست است. در این محور دوم، داشتن پروتکل‌های اخلاقی روشن می‌توانند راهگشا باشند،‌ هرچند که معمولاً قضاوت اخلاقی نهایی،‌ نیازمند بصیرت اخلاقی فاعل اخلاقی است.

از این رو، چالش‌های اخلاقی امداد را می‌توان به دو گونه تقسیم کرد: چالش‌های عملی (بدرفتاری اخلاقی، با وجود شناخت وظیفه) و چالش‌های نظری (ابهام در وظیفه اخلاقی). البته نوع دوم خود می‌تواند به چند شکل اتفاق افتد که دو مورد آن فراوانی بیشتری دارند: الف) چالش نظری ناشی از ابهام مفهومی (یا مصداقی)؛ ب) چالش نظری ناشی از تعارض اخلاقی (همزمانی چند تکلیف اخلاقی ناسازگار).

چالش‌های عملی؛ مانند این که بخشی از کمک‌های ارسالی از طرف صلیب سرخ جهانی سر از بازار آزاد درمی‌آورد.

چالش نظری ناشی از ابهام مفهومی؛ مانند این که جمعیت هلال احمر صرفاً امانتدار کمک‌های مردمی است و باید آنها را در موردی که ارسال شده، صرف کند یا مانند وکیل تام الاختیاری است که اجازه تصمیم‌گیری دارد (مثلاً ذخیره‌سازی و کنار گذاشتن بخشی از کمک‌های مردمی برای حادثه‌ای غیر از آنچه مد نظر ارسال‌کنندگان بوده است)؟

چالش نظری ناشی از ابهام مصداقی؛ مانند این که رسیدگی به حادثه‌دیدگان یک حادثه خاص، نیازمند تخصص ویژه‌ای باشد (مانند آشنایی با مواد شیمیایی) و نتوان احراز کرد که امدادگر داوطلبی که برای امداد آمده،‌ این صلاحیت را دارد یا نه؟

چالش نظری ناشی از تعارض اخلاقی؛ مانند این که با معیارهای تریاژ، باید به مصدوم خاصی رسیدگی کنیم ولی به لحاظ دلبستگی‌ای که خود او به فرزندش دارد، به تأکید از ما می‌خواهد که اول به فرزندش رسیدگی کنیم. در این موقعیت، آیا باید بر اساس معیار تریاژ عمل کرد یا به خواست مصدوم حادثه اهمیت داد؟

پرداختن به ابعاد این چالش‌ها؛ اعم از مصداق‌یابی، ریشه‌یابی، هنجاریابی و شناسایی برون‌رفت از چالش‌ها، موضوع همایش اخلاق امدادگری است. البته در سویه مثبت مسئله، همیشه شاهد رفتارهای فداکارانه و ارزشمند در عملیات امداد و نجات بوده‌ایم. الگوپردازی از این رفتارها و کنش‌ها نیز مد نظر این همایش هست و از مقالاتی که ایده‌هایی برای الگوسازی و الگوپردازی برای کنش اخلاقی ارائه می‌کنند یا ایده‌هایی برای ارتقای انگیزه‌های اخلاقی عرضه می‌کنند، استقبال می‌کنیم.

ناگفته پیدا است که حوزه فعالیت جمعیت هلال احمر بسیار گسترده‌تر از اقدامات امدادی است و اموری همچون تولیت موقوفات، مدیریت مراکز آموزشی جمعیت، مدیریت کارخانه‌ها و مراکز صنعتی تحت مدیریت جمعیت، مدیریت انجمن خیرین، مدیریت مدارس تحت مدیریت جمعیت و ... در دایره فعالیت‌های سازمان بزرگ هلال احمر قرار می‌گیرند ولی اینها موضوع این همایش نیستند. همایش اخلاق امدادگری تنها متمرکز بر فعالیت‌های امدادی هلال احمر خواهد بود و ابعاد اخلاقی آنها از زوایای مختلف واکاوی خواهد کرد. البته این همایش سازمان‌های اصلی جمعیت هلال احمر، یعنی  سازمان جوانان، سازمان داوطلبان و سازمان امداد و نجات را شامل می‌شود.

این همایش در قالب سفارش مقالات و نیز بخش فراخوان اجرا خواهد شد. تعدادی پیش‌نشست و مصاحبه با صاحب‌نظران نیز در نظر گرفته شده است. محورهای این همایش از تحلیل محتوای مصاحبه‌ها و گفتگوها و جلسه گروه کنونی با حضور امدادگران و مدیران جمعیت هلال احمر استخراج شده‌اند تا به‌صورت حداکثری ناظر به مسائل عینی باشند و حتی الامکان از فضای انتزاعی و نظری صرف فاصله داشته باشند. مسائل نظری و انتزاعی آن اندازه مورد نظر خواهند بود که با مسائل عینی عملیات امداد و نجات مرتبط باشند.

محورهای همایش

اطلاعات بیشتر
 
1.    ارتقای انگیزه‌های اخلاقی امدادگران و داوطلبان
  • مسئولیت‌پذیری و خدمت داوطلبانه 
  • آمادگی روانی و اجتماعی برای کمک به آسیب‌دیدگان
  • خودآگاهی، خود شناسی و خودسازی برای کمک به دیگران
  • الگوسازی از جوانان موفق در خدمات داوطلبانه
  • امدادرسانی کریمانه

2.    نظام ارج‌گذاری خدمات داوطلبانه
  • قالب‌های قدردانی و ارج‌گذاری از فعالیت‌های داوطلبانه
  • امور انگیزه‌سوز برای داوطلبان امداد و نجات 
  • ملاحظات اخلاقی در پوشش رسانه‌ای فعالیت‌های امدادی

3.    راهکارهای ارتقای اخلاق امدادگری
  • الگوهای اخلاق‌مدار مدیریت عملیات امداد و نجات
  • استعاره‌ها و انگاره‌های اخلاق‌گستر در فعالیت‌های امدادگری
  • راه‌کارهای ساختاری برای ارتقای اخلاق امدادگری
  • اقدامات صلیب سرخ جهانی برای ارتقای اخلاق امدادگری

4.    فرآیند تصمیم‌گیری و حل مساله اخلاقی در عملیات امداد و نجات
  • گونه‌شناسی و ریشه‌یابی آسیب‌ها و چالش‌های اخلاقی عملیات امداد و نجات
  • مسائل اخلاقی همکاری با نیروهای داوطلب
  • تکنیک‌ها و شیوه‌های تصمیم‌گیری در شرایط فوری و اورژانسی

5.    مراقبت های معنوی از آسیب دیدگان و مددجویان
  • جایگاه امداد فرهنگی در حوادث و بلایای طبیعی

6.    ابعاد اخلاقی مدیریت بحران جامعه محور
  • بایسته‌های اخلاقی سامان‌دهی کمک‌های مردمی
  • رویکرد کمک حداقلی به حادثه‌دیدگان (مدیریت بحران جامعه‌محور)
  • استفاده از ظرفیت معتمدان منطقه برای توزیع امکانات

7.    ابعاد اخلاقی کار گروهی در عملیات امداد و نجات
  • روحیه کار گروهی در امدادگران
  • مهارت‌های کار گروهی در عملیات امداد

8.    ملاحظات فرهنگی در عملیات امداد و نجات
  • استفاده از امدادگران غیربومی (ناآشنا به مسائل فرهنگی منطقه) در حوادث گسترده
  • مراعات حساسیت‌های خاص مردم بومی (مسائل ناموسی، اختلاف زبانی، ...)

9.    ایمنی فرهنگی ـ اجتماعی جوانان امدادگر و داوطلب
  • مراقبت معنوی-اعتقادی از امدادگران
  • مراقبت روانی از امدادگران
  • بهداشت روانی امدادگران

10.    عدالت در توزیع امکانات و خدمات امدادی
  • معیار و اصول عدالت در توزیع امکانات
  • معیار اولویت‌بندی میان نیازهای آسیب‌دیدگان
  • توزیع کمک‌های مردمی نامتعارف (اجناس گران‌قیمت، لوکس و ...)
  • توزیع کمک‌های مردمی ناهمسان (ایجاد احساس بی‌عدالتی)
  • مدیریت فعالیت سلبریتی‌ها در توزیع امکانات مردمی
  • مدیریت خواسته‌های حادثه‌دیدگان برای دریافت اقلام مصرفی
  • زمینه‌های احساس بی‌عدالتی در رسیدگی به اقلیت‌های دینی

11.    غنی سازی دوره های آموزشی، مباحث اخلاقی، روان‌شناختی، فرهنگی، فقهی و قانونی
  • آموزش مفاهیم کلیدی خدمت داوطلبانه (نوع‌دوستی، همبستگی، بردباری، مشارکت، هوش اخلاقی)
  • مهارت‌های مهرورزی، تیمار و کمک‌رسانی
  • تاب‌آوری بالای امدادگران در مواجهه با حادثه‌دیدگان و خانواده‌هایشان
  • مهارت‌های کنترل تکانه‌ها و تنش‌های روانی امدادگران
  • غنی‌سازی دوره‌های آموزشی: مباحث ارتباط مؤثر
  • اهمیت و روش گفتگو و مهارت‌های ارتباط مؤثر در عملیات امداد
  • آشنایی با ملاحظات فرهنگ بومی در عملیات امداد و نجات

تا همایش ...

-1 روز

تاریخ های مهم

مهلت دریافت چکیده: 31 فروردین ماه 1402
مهلت دریافت مقالات: 31 تیرماه 1402
زمان برگزاری همایش: مهرماه 1402

برگزار کنندگان

حامیان

خبر تصویری

1
2
3
4
5

آمار بازدید

0 بازدید امروز 35095 بازدید کل 0 کاربران آنلاین 65 بازدید این صفحه
ثبت نام در همایش قدم اول جهت ارسال مقاله و شرکت در همایش !
ورود به سامانه کاربران ارسال مقاله ، رهگیری مقالات و...
تاریخ های مهم تاریخ ارسال مقالات ، اعلام نتایج
محورهای همایش
پوستر همایش
ارتباط با ما

دسترسی سریع


  • ارتباط با ما
  • مدیریت سایت

پیوند ها


  • پایگاه اطلاع رسانی همایشها و کنفرانس های کشور
  • پایگاه استنادی علوم جهان اسلام
  • وزارت علوم تحقیقات و فناوری
  • معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

آدرس دبیرخانه


آدرس :
دبیرخانه اجرایی: تهران، خیابان ولی عصر، بالاتر از میرداماد، جمعیت هلال احمر، طبقه هفتم
دبیرخانه علمی: قم، پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشکده اخلاق و معنویت

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.2)